Vi hälsar Kim Engstrand Lund välkommen till OXP!

Uppdaterat: 4 sep 2019


I början av november fick PR-gruppen på Oxenstierna & Partners förstärkning av Kim Engstrand Lund, en ung kommunikatör med tidigare erfarenheter från Edelman Stockholm, UNICEF och senast från en tjänst som kommunikationsansvarig på Barnvaktsförmedlingen i Stockholm.

Hur har din första tid på jobbet varit? Händelserik! Massor av nytt såklart, plötsligt var jag bara mitt uppe i allt. Från medieanalyser och rapportering, lansering av träningsverktyget Fitbit och jag har bland annat hanterat PR kring ryska kulturveckorna i Stockholm. Man lär sig nya saker varje dag. Det gillar jag!

Vad jobbar du med på OxP? Praktiskt arbete med bland annat medierelationer, medieanalyser, pressbearbetning och sociala medier.

Vad fick dig att söka hit? Jag uppskattade Oxp:s breda utbud av kommunikation och att man är en aktiv del av det globala PR-nätverket Worldcom. Dessutom fick en bra känsla och gillade variationen av olika kompetenser och bakgrunder hos medarbetarna. Jag fick ett seriöst intryck och uppskattade möjligheten att verkligen delta och påverka i PR-gruppen.

Vad tar du med för utbildning i bagaget? En journalistutbildning från Södertörns högskola, en webbredaktörsutbildning, en kandidatexamen i filmvetenskap från kulturvetarlinjen och en projektledarutbildning från Stockholms Universitet. Det var framförallt journalistiken jag fastnade för!

Vad har du hunnit arbeta med innan du började här? Efter studierna var jag reporter på Gotlands Tidningar och sedan var jag PR-assistent på UNICEF Sveriges kommunikationsavdelning. På UNICEF blev jag nyfiken på PR och hoppade på en praktik på Edelman Stockholm. Efter det blev jag erbjuden tjänsten som kommunikationsansvarig på Barnvaktsförmedlingen där jag stannade i näst intill ett år.

Vad är din mest spännande professionella utmaning hittills? Jag kommer alltid minnas dagen då jag åt min första lunch på Gotlands tidningar och nyhetschefen rusar in och skickar mig för att träffa Jesse Jackson eftersom han var i Visby för Almedalsveckan. Det blev en väldigt spontan och improviserad intervju under en promenad med honom och hans livvakt längs med Visbys gator, med vår duktiga fotograf springandes runt benen. Det var en väldigt kul och lärorik upplevelse.

Vilken person, död eller levande, skulle du vilja äta lunch med? Någon i min släkt som levde förr i tiden, så långt tillbaka som möjligt. Jag har alltid velat fråga hur det var att leva under olika tidsperioder och alltid varit nyfiken på släktforskning, men det har jag inte hunnit med än.

Sist men inte minst, vad sysselsätter du dig med när du inte jobbar? Alldeles för mycket… Jag gillar att segla, bada, vara i skogen, sy historiska kläder och umgås med hunden och vänner.