Sol, rapporter och en klockringning - en vecka på Oxenstierna & Partners

Uppdaterat: 4 sep 2019

Det är mitten av juli och de flesta svenskar har nu hunnit gå på semester. Den långa sommarsemestern är ju något av ett stående skämt när man jobbar i internationella projekt. Och det är klart, när autosvaren fyller inkorgen under juli och augusti är det lätt att få känslan av att hela Sverige ligger nere på sommaren.

Men stämmer verkligen det här? För oss, visserligen inte så många, som är kvar på kontoret just nu har det varit en händelserik vecka. Så jag tänkte passa på att ge er en inblick i hur en sådan ser ut.

För min del började veckan med en årsredovisning och en hållbarhetsredovisning som skulle publiceras. Flera månaders arbete som äntligen är färdigt! Nu kanske ni tänker att det är lite sent att publicera sådant i juli men då vill jag påminna om konceptet "brutet räkenskapsår". För oss som brukar vara med i flera årsredovisningsprojekt samtidigt är det ett lyxigt koncept som gör att man såhär "off season" får ägna sig åt en årsredovisning och en hållbarhetsredovisning.


Kunden i fråga är den börsnoterade teknikhandelskoncernen Addtech. Både års- och hållbarhetsredovisningen är gjorda i vårt verktyg för webbårsredovisningar. För den som är nyfiken kan man i väntan på att de trycka rapporterna dyker upp hitta webbrapporterna här.

Samtidigt som jag publicerade rapporter och skickade tryckfiler fram och tillbaka till vår duktiga formgivare Cecilia Schröder satt mina kollegor och förberedde en listning på First North Premier.

I tisdags var det nämligen dags för Aspire Global, ett israeliskt bolag som levererar

plattformar för onlinespel, att listas på First North Premier. Det innebar naturligtvis att tisdagen inleddes med klockringning på Nasdaq. Klockringningen är en stor milstolpe när man jobbat intensivt inför en listning eller notering och det är lätt att tro att arbetet slutar där. Alla som varit med i en noteringsprocess vet dock att klockringningen bara är början. IR-arbetet som följer är minst lika intensivt och viktigt.  Veckan fortsatte med något pressmeddelande här, någon webbuppdatering där. Och förstås den obligatoriska uppgiften "avsluta saker innan semestern" kombinerat med "förbereda för det som händer efter semestern". Vår formgivare Cecilia har hjälpt mig sätta ihop några snygga broschyrer åt en kund och kom så långt att de nu är redo att skickas ut så fort semestern är över. Samtidigt passar jag på att planera PR-arbetet kring en händelse i september. Och äta lite glass i solen på Nybrokajen förstås. 

För mina kollegor på Bravida har det varit förberedelser inför Gothia Cup som gällt. Bravida förser cupen med rent vatten i flera vattenstationer. För er som har vägarna förbi Gothia Cup kan ni träffa mina kollegor Cecilia Bergner och Hanna Ågermo i Bravidas tält på Heden.

Fredag morgon, och min sista arbetsdag innan semestern, bjöd på publicering av en delårsrapport. Kunden har jobbat hårt med sin rapport och vi på OXP har stöttat med textredigering och layout under arbetets gång. Halv åtta var jag hos kund, redo för att rapporten skulle gå ut. En del noterade bolag publicerar delårsrapporter i augusti, vilket innebär en tidigare sommar. Hos den här kunden avslutar vi våren med rapporten och tar sedan välbehövlig semester.

För ett par av mina kollegor fortsätter arbetet nästa vecka. Gänget på Bravida hittar ni som sagt på Gothia Cup och dessutom är det ytterligare några delårsrapporter som ska ut innan semestern kan börja.

Glad sommar!

 /Charlotte