Premiär för Montréalbloggen!

Uppdaterat: 4 sep 2019


Jag är i Kanada. Eller rättare sagt i Montréal, Quebec, vilket inte är samma sak om du frågar dem som bor här. Staden har runt 1,9 miljoner invånare och placerar sig därmed på kartan som Kanadas näst största stad efter Toronto. De flesta av Montréals invånare är tvåspråkiga och pratar både franska och engelska, varav franskan av många som ses som det främsta språket. Kommunikationsmässigt gör det staden till en utmaning att etablera sig i för många företag eftersom det finns olika språk och kulturer att ta hänsyn till och delar staden i två delar. En sak verkar de dock ha gemensamt - kärleken till lönnsirap. Igår besökte vi en marknad där det fanns lönnsirap i alla dess former. Vad sägs om en skål Maple Syrup Popcorn?

Vad gör jag då här? Jo, bakgrunden är att jag fått möjligheten att delta i det internship som OxP har skapat tillsammans med den prisbelönta kommunikationsbyrån Casacom. Precis som OxP är Casacom en del av det globala PR-nätverket Worldcom Public Relations Group. Syftet är att utbyta kunskap och erfarenheter med varandra och bli ännu vassare på det vi gör bäst - kommunikation i alla dess former. Med andra ord har jag möjligheten att krypa in under skinnet på en annan byrå under två veckor och ta del av deras framgångsrecept. Inte varje dag man gör det, eller hur?

Under kommande veckor kommer jag att följa, och delta, i deras uppdrag när det gäller allt från den kreativa processen till säljarbete och struktur. Det ska bli roligt att se vad som skiljer oss åt som kommunikationsbyråer, men också sett till våra kulturer och hur vi tacklar det i våra uppdrag. Sedan finns det säkert en hel del likheter, redan första dagen på byrån ser jag flera projekt där vi har en liknande uppbyggnad sett till allt från rapportering till upplägg och genomförande.

Som ni säkert redan har förstått kan ni följa min resa här på OxP:s blogg. Kanske har ni frågor eller funderingar som ni vill ha svar på? I så fall - skriv en kommentar nedan eller hör av er!