Oxenstierna & Partners söker IR- och kommunikationskonsulter!

Uppdaterat: 4 sep 2019

Oxenstierna & Partners är en kommunikationsbyrå som arbetar med strategisk kommunikation inom IR och PR. Vi tror på att skapa kommunikation som ökar våra kunders möjligheter för ökad tillväxt och lönsamhet. Våra kunder finns främst inom B2B och tillsammans med vårt nätverk av formgivare, skribenter och fotografer arbetar vi med bland andra Addtech, Recipharm, Fjärde AP-fonden, Mackmyra Whisky, Fitbit, Bravida och Granngården.

Vi är idag ett drygt tiotal konsulter och bygger nu vidare på vårt team. Vi söker två personer, en IR-konsult och en bredare kommunikatör, som trivs med att ta egna initiativ och är engagerade, drivna och målmedvetna. Vi söker efter sociala personer med breda nätverk och som enkelt knyter nya kontakter för att utveckla byråns erbjudande.

Båda rollerna innebär projektledar- och kundansvar och ställer därmed krav på ett par års erfarenhet från konsult- eller kundsidan. Vi ser gärna att du läst kommunikation eller ekonomi på högskolenivå och gillar att vara delaktig i hela arbetsprocessen – från ax till limpa.

IR-konsult Vi söker dig som är en erfaren konsult och projektledare på IR-sidan. Du vill arbeta som rådgivare och stöd till våra kunders finans- och kommunikationsfunktioner. Du är van att projektleda produktioner av finansiella rapporter och annan kommunikation som riktar sig till investerare. Med ett stort intresse för kapitalmarknaden och förståelse för dialogen mellan investerare och börsnoterade bolag vill du utvecklas i en roll som stöd och bollplank till våra kunder i IR-arbetet. Du skapar nära och långsiktiga relationer med kunden och förstår snabbt dennes behov samt tycker att det är roligt att sälja och utveckla affärer.

Som vår IR-konsult behöver du kunna formulera dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Vi ser gärna att du har goda kunskaper inom webb och sociala medier samt erfarenhet av något webbpubliceringsverktyg såsom Episerver, Wordpress eller Sharepoint. 

Ung kommunikatör med höga ambitioner Vi söker också efter en ung kommunikatör som vill arbeta tillsammans med oss för att driva och utveckla kommunikationen hos en av våra kunder. Vi söker dig som har ett par års erfarenhet av arbete med kommunikation och som vill arbeta som konsult i ett längre uppdrag.

Du har förmodligen läst kommunikation eller ekonomi på högskolenivå och redan påbörjat din karriär. Du är nyfiken på hur organisationer fungerar och hur kommunikation stödjer företagets dialog med både interna och externa målgrupper. Att arbeta kreativt ligger högt på önskelistan. Du har erfarenhet av redaktionellt arbete och kunskaper inom webb och sociala medier. Samtidigt kan du i en projektledarroll snabbt förstå kundens behov och skapa nära relationer. Du kan arbeta självständigt och vill vara delaktig och kunna påverka genom hela processen, från brief till leverans av färdig produkt.

Du har goda kunskaper i Office-paketet och något webbpubliceringsverktyg såsom Episerver, Wordpress eller Sharepoint. Troligen har du också arbetat en del i Photoshop och Indesign.

Har vi fångat ditt intresse? Då hoppas vi att du tar chansen att fånga vårt. 

Låter det som att du är vår nya IR- eller kommunikationskonsult? Skicka i så fall ditt cv och personliga brev till linna.osterman@oxp.seinnan 3 juni 2015. Har du frågor om tjänsten? Mejla till samma adress.