Oxenstierna & Partners söker PR- och IR-konsulter

Uppdaterat: 4 sep 2019


Vi är en kommunikationsbyrå med ett drygt tiotal konsulter och vi söker nu fler personer som vill vara med och utveckla Oxenstierna & Partners tillsammans med oss. Vi jobbar med små och medelstora bolag där du som konsult verkligen kan göra skillnad. Hos oss jobbar generalister och specialister tillsammans för att skapa kommunikation som påverkar.


På Oxenstierna & Partners arbetar vi med investerarrelationer (ir), medierelationer (pr) och som kommunikationspartner till våra kunder. Vi arbetar med bolag och fonder som vill stärka sitt varumärke genom strategisk kommunikation. Flera av våra kunder finns på Nasdaq eller är på väg mot notering. Vi arbetar nära våra kunders ledningsfunktioner och spelar en viktig roll som professionella rådgivare samt kreativa och pålitliga leverantörer av långsiktiga kommunikationslösningar.

Vi letar efter dig som har ett stort intresse för kapitalmarknaden och dialogen mellan investerare och börsnoterade bolag. Samtidigt gillar du både kommunikation och medierelationer och att uttrycka dig i olika kanaler.

Vi söker både pr- och ir-konsulter, eller dig som gillar båda delar!

Senior pr-konsult

Som senior pr-konsult har du erfarenhet från journalist- och/eller konsultsidan.  Du är van att arbeta tillsammans med kunder för att utveckla och genomföra pr-strategier och du ser och intresserar dig också för kopplingen mellan investerarrelationer och företagets bredare kommunikation. Du arbetar i såväl digitala som traditionella medier. Som senior pr-konsult är du en viktig ledare och inspiratör till övriga konsulter. 

Senior IR-konsult

Vi letar efter seniora medarbetare som har bred erfarenhet från finansiell kommunikation och att driva arbetet med olika ir-frågor. Antingen som rådgivare och/eller projektledare. Du är en viktig ledare och inspiratör. Du skapar nära och långsiktiga relationer med kunden och förstår snabbt dennes behov och är van att driva samarbetet med kunderna och det egna teamet.

Pr-konsult

Som pr-konsult får du vara delaktig i att skapa ett effektivt PR-arbete i såväl digitala som traditionella medier. Hos oss kommer du arbeta och utvecklas både strategiskt och operativt. Ditt engagemang, din kunskap och ditt intresse bidrar till att skapa nyanserad kommunikation till olika målgrupper i olika kanaler.

IR-konsult

Som ir-konsult får du möjlighet att vara med i arbetet att utveckla våra kunders finansiella varumärke. Vi arbetar både strategiskt och praktiskt. Det kan till exempel handla om strategiskt stöd och rådgivning i arbetet med investerarrelationer, förberedelse och kommunikation inför notering eller att skapa och producera års- och hållbarhetsredovisningar.

Din profil

På Oxenstierna & Partners blir du snabbt en viktig del i laget och är med och utvecklar byråns erbjudande. Du gillar att arbeta tillsammans med andra i ett team.

Du är med i hela arbetsprocessen – från försäljning, strategi och leverans till kund. Vi ser gärna att du har erfarenhet som konsult, journalist eller från kundsidan och att du läst ekonomi och/eller kommunikation på högskolenivå. Du trivs med att ta egna initiativ och är engagerad, driven och målmedveten.

Som konsult hos oss behöver du också kunna formulera dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Erfarenhet av B2B är meriterande. Vi ser gärna att du har goda kunskaper inom webb och sociala medier samt erfarenhet av något webbpubliceringsverktyg.

Övrigt

OxP är en del av världens största oberoende pr-nätverk, Worldcom Public Relations Group, vilket öppnar upp för internationellt utbyte.

Låter det som att du är vår nya ir- eller pr-konsult? Skicka i så fall ditt cv och personliga brev till linna.osterman@oxp.seinnan den 20 september 2017. Har du frågor om tjänsten? Mejla till samma adress!