Oxenstierna & Partners hjälpte Rottneros vinna pris för bästa årsredovisning 2014!

Uppdaterat: 4 sep 2019


Bild: Från vänster, Eva-Stina Bolin (AD, OxP), Krister Lindgren (CFO, Rottneros) och Christian Hall (kundansvarig, OxP) 

Idag vann Rottneros pris för bästa årsredovisning 2014 för börsnoterade bolag i kategorin Small Cap. Bakom utmärkelsen står NASDAQ, branchorganisationen för revisorer FAR, Sveriges Finansanalytikers Förening och Sveriges Kommunikatörer. Oxenstierna & Partners har producerat årsredovisningen.

Juryns motivering: ”Rottneros har kortfattade och välskrivna texter, relevanta bildval och diagram liksom pedagogiska illustrationer. En årsredovisning som skulle klara sig mycket väl i klasserna för större bolag”.

– Utmärkelsen är en tydlig kvalitetsstämpel. Vi har haft ett bra teamwork tillsammans med Oxenstierna & Partners, något som bland annat har resulterat i att årsredovisningen är tillgänglig för en bredare målgrupp, vilket har varit en viktig målsättning, säger Krister Lindgren, Rottneros CFO.

Arbetet med att skapa en vinnande årsredovisning inleddes med en workshop där Rottneros med stöd av Oxenstierna & Partners arbetsgrupp mejslade fram viktiga målgrupper, kommunikationsmål och prioriterade aktiviteter. Årsredovisningsarbetet ledde till nya illustrationer och ett nytt formspråk som sedan använts i all IR-kommunikation. Även text och innehåll fick en ordentlig översyn för att skapa tydlighet om Rottneros verksamhet och ”vägen framåt”. Allt för att göra årsredovisningen mer relevant för såväl anställda som investerare. Detta är andra året i rad som Oxenstierna & Partners är med och står bakom ett vinnande bidrag i tävlingen "Bästa redovisning".

– Det är väldigt stimulerande att få arbeta med kunder som förstår värdet av en bra årsredovisning och hur detta arbete kan användas för att skapa tydlighet både externt och internt. Rottneros utmärkelse är ett resultat av bra och nära samarbete mellan kund och mina engagerade medarbetare i produktionsgruppen och vi är självklart väldigt stolta över utmärkelsen, säger Anna Oxenstierna, Oxenstierna & Partners.

Finforum arrangeras av NASDAQ, branchorganisationen för revisorer FAR, Sveriges Finansanalytikers Förening, och Sveriges Kommunikatörer. Tävlingen "Bästa redovisning" har genomförts sedan 1965 och i år tävlade över 200 bolag börsnoterade företags årsredovisningar.