Olle på äventyr i Budapest

Uppdaterat: 4 sep 2019

I början av maj träffades tjugo yngre förmågor från tretton pr-byråer från hela Europa i Budapest för Worldcom PR Groups årliga Youth Meeting. Jag hade äran att representera Sverige och Oxenstierna & Partners under tredagarskonferensen där vi delade erfarenheter, presenterade case och pitchade på startup-företaget Ustream. Syftet med den årliga konferensen är främst att låta unga medarbetare ta del av och utveckla relationerna mellan partnerbyråerna inom Worldcom.

Temat för årets konferens var startups. Under konferensen presenterade alla deltagare ett eget case Jag fick ta del av flera bra kampanjer för spännande kunder som jag hoppas att OxP ska kunna ta upp till Sverige.

Budapest är en viktig europeisk startup-hub där man satsar på att erbjuda startup-företag möjligheten att utvecklas. Ustream som är en ungersk startup - världsledande inom livestreaming - presenterade sin tjänst med syfte att satsa utanför Ungern. Gruppvis fick vi jobba med en pitch för att sedan presentera en pr-aktivering för den globala kommunikationschefen Balázs Varró.

Det var intressant att se hur vi jobbar på olika byråer i Europa och hur vi tog oss an briefen på olika sätt. Vissa kom från mer traditionella pr-byråer medan andra jobbade mer med content marketing eller fokuserade på event för att lansera Ustream.

Och för er som inte varit i Budapest; boka flyg ikväll och häng i området kring gatan Kazinczy utca snarast möjligt. Otroligt sköna restauranger och barer i gamla ockuperade hus.

Ta en titt på filmen som summerar Worldcom Youth Meeting 2014.

/Olle Pettersson

Om Worldcom PR Group Public Relations Group är världens största oberoende PR-nätverk. Worldcom startade 1988 med idén att förena starka, entreprenörsdrivna kommunikationsbyråer och göra det möjligt för dem att tillgodose behoven hos både inhemska och multinationella bolag, utan att göra avkall på den flexibilitet och servicenivå som kännetecknar mindre byråer. Idag har Worldcom 107 partners representerade i alla världsdelar. I Sverige representeras Worldcom av Oxenstierna & Partners.