Intryck från Europa

Uppdaterat: 4 sep 2019


Befinner mig nu i Barcelona för att delta i Worldcoms (vårt internationella IR/PR-nätverk) Europamöte. Det är mitt andra möte, sedan vi blev antagna som medlemmar för två år sedan har jag också hunnit med att besöka Moskva.

Det mötet lärde mig bland annat hur viktigt det är att förstå att villkoren för att få synas i media varierar i olika länder. Det är jobbigt att inse att i Moskva, endast 2 timmar bort, betalar man oftast för att få ut en nyhet den traditionella vägen. Men det är tyvärr mina ryska kollegors verklighet. Därför har å andra sidan sociala medier fått stort fäste i Ryssland. Större än de flesta nog har klart för sig.

Som medlem i Worldcom ingår Oxenstierna & Partners i ett nätverk av 120 självständiga kommunikations- och PR-byråer som hjälper varandra att nå ut på våra respektive marknader. För det mesta arbetar vi med våra egna lokala kunder, men när globala kunder kallar jobbar vi ihop som en byrå. För att det ska funka har vi regelbundna möten där vi bygger relationer och utbyter erfarenheter, vilket är grundläggande för framgång. Ibland utbyter vi till och med personal för att få idéer.

Idag ser jag fram emot att ta del av mina internationella kollegors idéer och klokskap och bli inspirerad i mitt eget arbete. Först ska jag träffa mina portugisiska vänner, Antonio och Antonio från Cunhavaz.com i Portugal och höra hur man arbetar med PR åt påven.

/Linna