Golfspecialisterna Oxenstierna & Partners

Uppdaterat: 4 sep 2019

Alla har vi några fritidsintressen som får hjärtat att banka lite extra hårt. För en hel del av oss på Oxenstierna & Partners råkar det vara golf. Därför var det extra roligt när vi i somras fick hjälpa en kund att arrangera en golftävling.

De flesta tror att det är ”varmt som tusan” på Gran Canaria under sommarmånaderna. Och visst är det varmt, men betydligt svalare än på spanska fastlandet eller på Mallorca. Det är därför spanjorerna själva åker till Gran Canaria på sin sommarsemester. Men i Sverige är traditionen snarare att vi åker dit under höst-, vinter-, eller vårsäsongen. Oxenstierna & Partners jobbar tillsammans med Gran Canaria för att få fler svenskar att åka dit på sommaren - när spanjorerna själva tycker det är som bäst.

I första hand har vi riktat in oss golfspelare eftersom det är en grupp som är vana resenärer (för att få spela golf) och som ofta redan känner till ön. Projektet är inne på sitt tredje år och den senaste aktiviteten var att arrangera en Gran Canaria-sponsrad tävling på Lidingö Golfklubb, i samband med att Lidingö firade 90 år som Sveriges första 18-hålsbana.

Tävlingen var en greensome (partävling) som innehöll både 9-håls paus med "Papas Arrugadas con Mojo" och Tropical lättöl samt mingel med tapas-tema på kvällen. Priserna var resevouchers, golfprylar och kläder skänkta av golfklubbarna på Gran Canaria. Tävlingsdagen i juli bjöd kanske inte på Gran Canaria-väder men likväl bra golfväder och de ca 60 deltagarna fick en härlig dag på banan och ett trevligt mingel med jättegoda tapas på kvällen.

Prisutdelningen gjordes av Anna Oxenstierna och Lidingö GK:s ordförande Lars Waerland. Många av deltagarna hade aldrig tänkt på att det finns så mycket mer man kan göra på Gran Canaria förutom att spela golf; vandra, våg- och vindsurfa, cykla, spela tennis, dyka m.m. Och inte att glömma det rika kulturlivet och den kulinariska upplevelsen. Gran Canaria är ett bra alternativ till medelhavet helt enkelt.

PS. Oxenstierna & Partners är en väldigt golfande PR-byrå med bl.a. en fd tourspelare och klubbchef, en receptionist och en vaktmästare. Hcp varierar mellan 2,4 och 21.