Frukostseminarium - women business leaders

Uppdaterat: 4 sep 2019


Kvinna till Kvinna stödjer kvinnoorganisationer i konfliktdrabbade områden. Nyligen höll man ett inspirationsmöte av kvinnor som lyckats i mansdominerade branscher. Oxenstierna & Partners hjälper Kvinna till Kvinna med insamlingskampanjer och ta fram marknadsmaterial. Från OxP var Fanny Norell, Åsa Olsson och Lena Rodén representerade.

I panelen deltog Erika Edman exekutiv producent på Eyeworks Scandi Fiction, Karin Nilsdotter som är utsedd till en av de ledande i världen inom newspace med styrelseuppdrag och VD:roller inom rymdbranschen, Anna Borlin sportjournalist och programledare som ledde sändningarna från fotbolls-VM 2014 och högaktuella Alexandra Pascalidou, journalist som är engagerad för kvinnors rättigheter både i Sverige och Internationellt.

Erika berättade bland annat om hur hon upplevde jantelagen som ett hinder när hon kom tillbaka till Sverige från många år i USA inom mediabranschen och hur hon nu jobbar som mentor för att dela med sig av sina erfarenheter till en ung man som har höga mål inom TV-produktion. Karin talade om många spännande uppdrag och om vikten att samarbeta med de som redan är framgångsrika i branschen. Anna Brolin berättade om att hon ofta få frågan vem hon tycker är snyggast på fotbollsplanen när hon vill diskutera det strategiska spelet och fokusera på sporten. Alexandra Pascalidou, journalist, ställde slutligen frågan om kvinnor har samma utrymme att göra fel, säga fel eller göra bort sig i sitt arbete jämfört med männen.

Intressant och givande frukostmöte där Alexandra Pascalidou som moderator också gjorde comeback efter att ha hoppat av Ring P1 och offentligheterna efter många år av näthat och hot. Frukostseminariet avslutades med att panelen enades om hur viktigt det är att ta risk för att nå framgång och att kvinnor behöver lyfta och ge varandra mer cred. Vi från OxP tyckte alla att det var ett mycket bra mingel och intressant paneldebatt som gjorde att vi gick därifrån inspirerade.

Lena Rodén