Ännu en kund till börsen!

Uppdaterat: 4 sep 2019


Noteringstempot på Stockholmsbörsen har varit högt de senaste åren, vilket också märkts för våra IR- och PR-konsulter. 2016 var vi med i två av årets mest omtalade noteringar, Academedia och Ahlsell, och nu har vi precis avklarat 2017 års första listning, Isofol Medical.  I slutet av oktober 2016 var Oxenstierna & Partners med och noterade Ahlsell på Nasdaq Stockholm. Noteringen var inte bara framgångsrik utan också den största sedan Telias börsintroduktion 2000. Några månader innan Ahlsells introduktion, närmare bestämt i juni 2016, var det istället utbildningskoncernen Academedia som stod i fokus bland investerare och analytiker. I båda fallen har våra konsulter funnits med innan, under och efter noteringen för att hjälpa till med allt ifrån medieträning, rådgivning kring prospekt och ITF, webbutveckling och journalistkontakter.

Nu var det dags igen och tisdagen den 4 april 2017 listades vår kund, Göteborgsbaserade Isofol Medical AB, på Nasdaq First North Premier. Bolaget med alla sina anställda, styrelse och familjer var på Nasdaq i Stockholm och startade handeln genom att ringa i den berömda klockan.

Oxenstierna & Partners har, tillsammans med Isofols finansiella och legala rådgivare, stöttat bolaget i det arbete det innebär att bli listade på First North, både vad gäller medierelationer och investerarrelationer. 

Isofols huvudsakliga målsättning är att, med sitt preparat Modufolin, förbättra behandlingen av den majoritet av cancerpatienter med kolorektalcancer, som idag får cellgiftsbehandling. Det är ett viktigt område - kolorektalcancer är idag den tredje största cancer-formen, globalt. Med det kapital som nyemissionen dragit in – minst 430 MSEK, finansierar Isofol den studie som, om den faller ut positivt, ska göra att man kan börja marknadsföra Modufolin.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig inför en stundande börsnotering? Kontakta Linna Österman, linna.osterman@oxp.se