4 oktober 2018

Lär känna vår nya konsult Emelie

I slutet av sommaren fick Oxenstierna & Partners tillökning av Emelie Frankendal. Emelie är nyutexaminerad från Handelshögskolan i Stockholm och kommer att arbeta som IR- och kommunikationskonsult.

Berätta lite om dig själv! Vad fick dig att söka hit?
Jag har precis tagit en ekonomie kandidatexamen från Handelshögskolan och jag läste mina specialiseringar inom management och finans. När jag funderade över nästa steg, fick jag tips om Oxenstierna & Partners av en studiekompis som jobbar med studentrekrytering. Jag har haft en liten aktieportfölj sen jag var 17, så jag har länge tyckt att det är spännande med kapitalmarknaden. Kombinationen av kommunikation och det finansiella tror jag är det bästa av två världar för mig.

Vilka förväntningar har du på din nya roll som konsult på Oxenstierna & Partners?

Jag ser fram emot att få jobba med strategiska frågor kring kommunikation till olika intressenter och framförallt lära mig allt om IR.  

Vilken person, död eller levande, skulle du vilja äta lunch med?
Den första personen som dyker upp i mitt huvud är J.K. Rowling. Jag är ett inbitet Harry Potter-fan och imponeras även av hennes historia. Det är så mycket jag vill fråga henne om.

Sist med inte minst, vad sysselsätter du dig med när du inte jobbar?
Jag älskar alpin skidåkning. Jag tävlade och åkte mycket när jag var yngre så mitt mål är numera att få in 10 skiddagar om året. Ibland går det, ibland inte. Jag har åkt nästan överallt i Sverige och en del i Österrike och Frankrike.

Jag är även en storkonsument av podcasts, perfekt när jag trängs i kollektivtrafiken. En av mina favoriter just nu är podden Invisibilia. Tips!

19 juli 2018

Rent vatten i värmen

I veckan går Gothia Cup, världens största fotbollsturnering, av stapeln i Göteborg. Bravida, Nordens ledande service- och installationsbolag, är där tillsammans med partnern WaterAid. I den 30-gradiga värmen är Bravidas vattenstationer avgörande för att förse alla fotbollsspelare med rent vatten att dricka.

I Bravidas tält på Heden kan dagens unga fotbollsspelare lära sig att leda vatten och inspireras till ett yrke inom el, vvs och ventilation i framtiden.

OxP:s Hanna Ågermo är projektledare och Cecilia Schröder har designat vattenstationerna.

 
OXP:s projektledare Hanna.

6 juli 2018

En förstagångsväljares spontana Almedalen-betraktelser

Elin, snart 18 år och förstagångsväljare, följde i år med Oxenstierna & Partners till Almedalen. Inte bara var det Almedalens 50-årsjubileum - det var även Elins första gång som besökare av Almedalsveckan. Årets riksdagsval blir det första där personer födda år 2000 får rösta, så vad tycker egentligen en förstagångsväljare spontant om Almedalsveckan?

Hög medelålder - Så många viktiga frågor som handlar om unga, men de som diskuterar är minst 40 år gamla.

Grym närhet till viktiga människor – på en dag lyssnade hon på två partiledare, tre ministrar, tre ambassadörer samt sett betydelsefulla personer från helt olika världar: Petter Stordalen, Margaux Dietz, Martin Schibbye...

Massor med ekologiskt kaffe  (gratis). 


Elin, snart 18, gjorde premiär på 2018 års Almedalen.